Home | Alg. Voorwaarden | Sitemap | Log-in | Disclaimer 
 

Over Visa2Canada   |   Over Canada   |   Nieuws   |   Agenda   |   FAQ   |   Contact   |   Links

   


 

 

Emigreren naar Canada

Om naar Canada te kunnen emigreren heeft u een permanente verblijfs-vergunning nodig ...
Lees verder >>

Tijdelijk werken in Canada

Om tijdelijk in Canada te mogen werken heeft u een tijdelijke werkvergunning nodig. Emigreren is hiermee niet ...
Lees verder >>

Studeren in Canada

Per jaar gaan meer dan 130.000 buitenlandse studenten naar Canada om te studeren aan een universiteit of ...
Lees verder >>

Stagelopen in Canada

Een speciale stagevergunning stelt jongeren t/m 30 jaar in staat om in Canada een studiegerelateerde stage ...
Lees verder >>

Werken en reizen in Canada

Met je rugzak door Canada en je ticket terugverdienen? Dan is een open werkvergunning echt iets voor jou ...
Lees verder >>

 

 

Canadian Experience Class

Tijdelijke Werknemers en Studenten, kunnen een Permanente Verblijfsvergunning aanvragen onder de immigratiecategorie: Canadian Experience Class.

Met ingang van 26 juni 2010 moeten bij het indienen van de aanvraag de resultaten van een onafhankelijke taaltest (Engels en/of Frans) worden overlegd.

Minimale eisen voor tijdelijke buitenlandse werknemers:
• Van de drie jaar voorafgaand aan de aanvraag dient één jaar (hoog)opgeleide of
(vak)technische werkervaring in Canada te zijn opgedaan in een O, A of B functie volgens de Canadian National Occupation Classification (NOC);
• Goede of gemiddelde kennis van de taal (Engels of Frans), afhankelijk van het niveau waarop gewerkt wordt. Dit wordt getoetst aan de hand van de Canadian Language Benchmark. Voor O en A functies is minimaal niveau CLB7 vereist en voor B functies minimaal niveau CLB5.

Minimale eisen voor studenten:
• Afgeronde studie of opleiding van minimaal 2 (academische) jaren aan een erkende Canadese onderwijsinstelling zoals universiteit of college;
• 1 jaar werkervaring in Canada (hoogopgeleid of (vak)technisch) in een O, A of B functie volgens de Canadian National Occupation Classification (NOC);
• Goede of gemiddelde kennis van de taal (Engels of Frans), afhankelijk van het niveau waarop gewerkt wordt. Dit wordt getoetst aan de hand van de Canadian Language Benchmark. Voor O en A functies is minimaal niveau CLB7 vereist en voor B functies minimaal niveau CLB5.

Wanneer aan de minimum eisen is voldaan zal de aanvraag voor PR gehonoreerd worden. Er is géén puntensysteem zijn zoals in de Skilled Worker categorie.

Voldoet u niet aan de criteria voor een aanvraag in de Canadian Experience Class? Andere mogelijkheden kunnen zijn Skilled Worker Categorie, Business Class, Family Class, Provincial Nominee of Quebec Selected.


Terug naar vorige pagina


 

 


© Copyright 2014 Visa2Canada