Home | Alg. Voorwaarden | Sitemap | Log-in | Disclaimer 
 

Over Visa2Canada   |   Over Canada   |   Nieuws   |   Agenda   |   FAQ   |   Contact   |   Links

   


 

 

Emigreren naar Canada

Om naar Canada te kunnen emigreren heeft u een permanente verblijfs-vergunning nodig ...
Lees verder >>

Tijdelijk werken in Canada

Om tijdelijk in Canada te mogen werken heeft u een tijdelijke werkvergunning nodig. Emigreren is hiermee niet ...
Lees verder >>

Studeren in Canada

Per jaar gaan meer dan 130.000 buitenlandse studenten naar Canada om te studeren aan een universiteit of ...
Lees verder >>

Stagelopen in Canada

Een speciale stagevergunning stelt jongeren t/m 30 jaar in staat om in Canada een studiegerelateerde stage ...
Lees verder >>

Werken en reizen in Canada

Met je rugzak door Canada en je ticket terugverdienen? Dan is een open werkvergunning echt iets voor jou ...
Lees verder >>

 

 

Over Canada

Canada is een immens land. Met een oppervlakte van bijna 10 miljoen km2 is het 221 x groter dan Nederland. In april 2008 telde Canada ca. 33,2 miljoen inwoners verdeeld over 10 provincies en 3 territoria. De bevolkingsdichtheid is dus erg laag. De bevolking is echter niet evenredig over het land verdeeld: ongeveer 85 procent woont in een gebied binnen 350 kilometer van de grens met de VS. Daarentegen zijn grote delen van het noordelijke grondgebied van Canada in het geheel niet bewoond. Canada verstedelijkt meer en meer. In 2007 woonde 79,4 procent van de totale bevolking in grootstedelijke gebieden (meer dan 10.000 inwoners). Toronto is de grootste stad van Canada (4,8 miljoen inwoners), gevolgd door Montreal (3,3 miljoen inwoners). De hoofdstad Ottawa heeft ruim 1,1 miljoen inwoners. Gegeven het betrekkelijk kleine bevolkingsaantal van het land geeft dit een idee van de hoge urbanisatiegraad.

Het staatshoofd van Canada is koningin Elisabeth II, vertegenwoordigd in Canada door de Gouveneur Generaal. Canada is lid van de Gemenebest van Naties.

Canada is tweetalig: 67% spreekt Engels als 1e taal en 15% spreekt Frans als 1e taal. Met name Quebec maar ook Ontario en New Brunswick hebben een grote groep Franstaligen.

Het land Canada bestaat officieel pas sinds 1867. De naam Canada is afgeleid van het Indiaanse woord ‘’kanata’’, wat ‘’nederzetting’’ betekent.

In de 16e en 17e eeuw arriveerden eerst de Fransen en later de Engelsen. Naar schatting woonden er toen over dit hele gebied dat nu Canada heet 200.000 tot 300.000 mensen, de First Nations (de indianen en de eskimo’s). Zij leefden voornamelijk een nomadisch bestaan. Na de komst van de Europeanen ontstond er nog een bevolkingsgroep: de Métis, de nakomelingen van een kruising tussen Europese mannen en Indiaanse vrouwen. Mede door de diverse bevolkingsgroepen werden er meer dan 50 verschillende talen gesproken.

De Engelsen en Fransen brachten ieder hun eigen taal, politieke systeem, regels en cultuur mee.
In 1763 kwam - na een harde oorlog tussen de Fransen en de Engelsen - heel Canada onder Brits bestuur en werd bekend onder de naam British North America.

Canada is altijd een immigratieland geweest en er zijn dan ook mensen vanuit de hele wereld te vinden. In het midden van de 19e eeuw en in de vroege 20e eeuw arriveerden vele Europeanen, aangetrokken door mogelijkheid op een mooier en beter bestaan. Velen vestigden zich bij elkaar en zo ontstonden steden en kleinere dorpjes. Ze werkten in fabrieken, in de bossen of in mijnen. Anderen werkten op de prairies en maakten hier vruchtbare vlakten van. Vele immigranten bouwden aan het spoorwegnet die van de oost- naar de westkust loopt en zo een belangrijk ingrediënt werd voor de toename en verspreiding van het aantal immigranten. Na de beide wereldoorlogen kwamen duizenden Europeanen. In de afgelopen 50 jaar komen immigranten uit alle delen van de aardbol op zoek naar een beter leven of vanwege politieke onrust of natuurrampen. Tussen 1928 en 1971 zijn één miljoen Europese immigranten via pier 21 in Halifax (Nova Scotia) Canada binnengekomen. Vandaag de dag komen de inwoners van Canada uit meer dan 240 verschillende landen. De meesten besluiten om Canadees te worden nadat zij volledig zijn geïntegreerd. Op dit moment heeft Canada nog steeds de vaardigheden, de talenten, de kennis en het enthousiasme van nieuwkomers nodig om het land op te bouwen samen met al die mensen die al eerder kwamen.


Bron: EVD, Wikipedia, divers

Terug naar vorige pagina


 

 


© Copyright 2016 Visa2Canada